lördag 2 juni 2012

Pizza

Lördag är en skön dag, men inte i dag. Jag har jobbat i dag och hade inget att göra och det är nog den värsta sortens jobb, under den perioden. Jag älskar mitt jobb, då jag har något att göra, men i dag var det trögt!
Nåväl, väl hemma så började på en gång äventyret "jakten på den perfekta pizzabottnen". Min idé var att ta receptet från pirogerna, eftersom de blev så otroligt bra, och göra om det lite efter hur jag kände.

Det blev helt fantastiskt!!!
Ett mirakel!!

Jag har aldrig ätit en så god pizza sedan jag blev glutenintolerant!
Min sambo tyckte också att det var den godaste hemlagade pizzan han ätit, vilket är bra, för han kan äta gluten.

Jag hade i typ:

150g ekologiskt smör
5dl ekologisk mjölk
1pkt färsk jäst
Lailas glutenfria majsmjölmix efter behag
salt
örtkrydda som ger matigare bröd
en skvätt sirap för jäsningens skull

Jag gjorde degen och lät den jäsa i 30 min högst. Ugnen på 200C och sedan plattade jag ut degen på plåten och fyllde med innehåll.
Vårt innehåll var ganska torftigt, men vi gillar ju ost så ost fick det bli!

Mozarellaost
Hushållsost
Ekologiska krossade tomater
Pizzakrydda

Efter jag fyllt pizzorna så lät jag dem stå och "fluffa" till sig lite i 15min, bara för att, och sedan grädda i 10-15 min, tills de ser fluffiga och färdiga ut.
Grädda dem en i taget!!

Resultatet:
 Pizza!

2 kommentarer:

  1. Du hade väl i mjöl också, eller....?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Ja! Det hade jag men det blir som på måfå så att man får känna på konsistensen så att det inte är för hårt eller för löst.
      Ska genast lägga till det, tack!

      Radera