Gårdagen mat var helt fantastisk.
Jag tog massor från vår trädgård och komponerade ihop en liten paj.
Tyvärr blev pajdegen misslyckad, men innehållet var gott så därför skriver jag inte receptet på degen. det bästa med paj är att man kan göra den utan deg, som en gratäng. Det är också gott!
Jag hade i:
Spenat, egenodlad
Brännässlor, bakom knuten
Tomat
Purjolök
Grädde, laktosfri
Ägg
Ost
Salt
Peppar
Italiensk salladskrydda
Jag förvällde spenaten och nässlorna tillsammans och lade dem i botten på pajskalet.
Jag hackade tomaterna smått och strödde över. Purjolöken var grovt hackad och var överst.
Jag lade ost ovanpå och hällde äggstanningen, med kryddorna i, över.
Resultat:
Grönsakspaj
Till efterrätt blev det sirapsäpplen!
Det var hur gott som helst.
Detta använder man:
Äpplen, urkärnade
Sirap
Smör
Smöra formen och ställ de urkärnade äpplena däri. Häll över sirap över äpplena och sätt en smörklick i äppelhålet.
In i ugnen på 200C tills skalet börjat lossna. Då är de härligt mjuka och söta.
Servera med vispad grädde!
Men det gjorde inte jag....
Resultat:
Sirapsäpplen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar