onsdag 6 juni 2012

Ugnsbakad lax med pestosallad

I dag är det minsann onsdag och även nationaldag.
Jag personligen har inte så mycket till övers för den här dagen, annat än att det är skönt att vara ledig. Jag är mer såld på Jämtlands "nationaldag" som är den 12/3 varje år, men den är inte så uppmärksammad. Ganska trevligt att ha något att fira ändå när det är mörkt och kallt med lite tända ljus.

Dagens middag blev ugnsbakad lax med pestosallad och det gick ganska bra.
Jag använde i fisken:

Msc-märk hel lax utan huvud
Kravmärkt lök
Egenodlad dill
salt

Slängde med lite olja, smör och vatten också, för att den inte skulle bli torr och för att jag egentligen inte vet hur man gör det här. Bäst att vara säker.

Pestosalladen bestod av:

Babyspenat
Crispsallad
Ekologiska körsbärstomater
Pesto

Jag lindade in laxen i folie med alla kryddor och löken instoppad i laxen och lät den bakas 1 timme i ugnen på 200C liksom såhär nedanför

Efter en timme tog jag ut den och då såg den ut såhär nedanför


Den färdiga rätten såg ut såhär nedan:


2 kommentarer:

  1. Ser jättemumsigt ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! Visste inte vad jag höll på med, men det funkade.

      Radera