tisdag 5 juni 2012

Crepés

Tisdag!
Dagen då min tredje syster kommer hem från universitetet för sommaren.
Vi åt crepés och jag bakade även en tårta med chokladbotten fylld med banan, vindruvor och grädde. Lätt och gott.

I crepén hade jag i:

Vanlig pannkaksmet

ekologiska ägg
ekologisk mjölk
Lailas glutenfria majsmjölmix
salt

Stuvad svamp

fryst svamp
grädde
toppredning på Lailas mjöl och mjölk

Jag stekte en pannkaka på ena sidan och lade svampstuvningen i en sträng, rullade sedan ihop den och lade den i en form med hjälp av en stekspade och en osthyvel i metall. Och så fortsatte jag hela vägen. De blir väldigt avlånga så osthyveln behövdes verkligen. Jag steker i en gjutjärnspanna så smör är det jag steker i och det fastnar aldrig om jag smörar lite efter varje pannkaka. Jag hade även en sallad till gjord på bara sallad och röda vindruvor som blev jättegod i sin enkelhet, men jag kom på att göra den efter jag tagit bilden.

Resultat:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar