Solen skiner och så träffas de tre familjerna i min farmors hus och fikar.
Vi äter kakor som jag bakat, tårta som min syster bakat, och mackor gjorda på smörgåsbullar som min mor har gjort. Det fanns även kanelbullar och kärleksmums, även kallade Anna-Gretas, som min mor bakat.
Gammaldags kakor med gluten (som jag vet hur man gör glutenfria)
Jag såg avsiktligen till att baka allt jag kunde med gluten så att jag inte skulle äta så mycket socker. Och då kommer min syster med hemmagjorda biskvier och säger att jag kan äta dem.
Det blev fler än en.
Jag har tre systrar och den som hade bakat med mor och mig är konditor och väldigt duktig på det hon gör. Hon gör de mest fantastiska verk och de är SÅ goda!
Till middag så äter vi varje år på midsommar kokt fjällröding med potatis och flautgröt(flödegröt/gräddgröt/vetemjölsgröt). Jag har ätit det varje midsommarafton i hela mitt liv och det är så gott!
Jag var inte med och lagade maten, men jag åt mycket!
Det jag bidrog till middagen med var att hämta färsk spenat och plocksallad från trädgården till salladen. Det är en sådan frihet att bara hämta det man vill ha.
Mor är en fantastisk kock!
Fjällröding med potatis och flautgröt/flödegröt/vetemjölsgröt och en späd sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar