En dag fylld med saker att göra!
Då kan man behöva något ordentligt till middag och där passade ju rösti alldeles utmärkt.
Jag måste säga att jag svor en hel del medan jag gjorde den här rätten för det ville inte gå som jag ville.
Det ska ju stekas, men det brände bara fast och jag var redo att ge upp.
Men jag räddade situationen med att slänga allt i en ugnsform och ugnssteka allt i 10 min på 200C.
Jag tror att det är räddningen på det mesta som går fel.
Jag använde i röstin:
Potatis, lokalproducerad
Morötter, ekologiska
Lök, ekologisk
Smör, ekologisk
Ägg, ekologiska
Salt
Jag kokade potatisen och morötterna och rev dem därefter på grova sidan av rivjärnet. Jag stekte löken och blandade ihop alltihop. I realitet så smorde jag en form och spred ut "smeten" i formen och gräddade i 10 min på 200C. (annats så ska det ner i stekpannan och bakas i ugnen, men jag vågade inte! Det gick inte att steka bara heller.)
Till detta hade jag broccoli och en sås med:
Kvarg
Vitlök, ekologisk
salt
Jag hade bakat bröd tidigare som är gjord på samma deg som pizzan och pirogerna, den ville bara inte jäsa ordentligt så därför ser den lite platt ut, men de smakar bra ändå. Jag har kryddad brödet med örtkrydda för att det ska smaka mer "sopp-bröd". Det framhäver de övrig smakerna i rätten.
Resultat:
Rösti med vitlökssås, broccoli och bröd
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar