tisdag 5 juni 2012

Typ caesarsallad

Måndag i all dess härlighet!
Jag känner nog så bara för att jag har lite helg nu då jag jobbade i helgen.
Maten jag gjorde i går var helt fantastisk. Denna maträtt heter TYP caesarsallad för jag tror inte att jag gillar originalet så mycket. Eftersom jag hade lite tid över så stekte jag kycklingen ca 3 timmar innan vi skulle äta den så att det skulle hinna svalna.
Jag använde:

Kyckling, grovt skuren
Smör att steka i
Salt
Vitpeppar
Fransk salladskrydda

Och detta gav kycklingen en oemotståndlig smak. Ända sedan jag kom på att man ska steka kyckling i lite större bitar än tärningar så blir den nästan alltid saftig och god. Den behåller smakerna jättefint och blir inte torr efter några timmar i kylen.

När jag sedan blandade den i salladen så hade jag i:

Krispsallad
Halvor av körsbärstomater
riven hushållsost på toppen

Vinägrett:
Basilikaolja
Rapsolja
Salt
Svartpeppar
Vitlök

Min syster hjälpte till och det var hennes ide till vinägrett. Jag äter aldrig vinägrett till någon sallad någonsin, men den här var faktiskt god. Jag blev övertalad.

Det fina resultatet:


Innan hade jag provat göra om ett gammalt småkaksresept från farmors faster till glutenfritt. De heter "kavlade chokladkakor" och är himmelska! Jag kan äta hur många som helst, men tyvärr så tar det tid att göra dem. Inte att svänga ihop och få till en deg, men att kavla och trycka ut dem! Som små pepparkakor med stor deg! De smakar dock som jag minns att farmor gjorde dem, och min syster håller med.

kavlade chokladkakor

Jag hade en liten diskussion angående pizzan jag gjorde i fredags med min man och han säger att jag nog aldrig kommer att få till så att det smakar som "riktig" pizza, och jag vet det. Den säregna smaken hos alla bröd bakade mestadels vitt mjöl har en sötaktig smak som hör till vetet själv. Det är vetesmaken han menar och jag kan inte annat än att hålla med om att jag aldrig kommer att få till smaken utan just vetemjöl, om det inte finns en glutenfri vetearom...
Så nej, det kan aldrig smaka som vanlig pizza, men det kan smaka gott ändå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar