lördag 9 juni 2012

Brödrutor

Jag kom på att jag bakar ibland!
Detta bröd blir så gott och är så lättsamt.
Det är bara att ha i frysen och tina i brödrosten eftersom de är tunna.

Jag använde:

100g Smör, ekologiskt
5-6dl Mjölk, ekologisk
1pkt Jäst
Salt
1msk Ljus sirap
fänkål (eller örtkrydda, anis, koriander osv)
Lailas glutenfria majsmjölmix
(blandar ut lite med överblivet bovetemjöl som jag vill bli av med)

Jag smälte smöret, hade i mjölken till fingertemp. Hade jästen i en bunke, rörde ut den med spadet, hade i kryddor och sirap, öste på med mjöl tills det känns rätt i konsistensen. Det ska vara kladdigt men vara en deg och inte smet. Jag låter det jäsa tills det fått dubbla storleken och knådar in lite mer mjöl. Plattar ut degen på plåten med mjölade händer och låter jäsa i ca 15-20min innan jag har in den i ugnen på 200C.


När det är färdigt så har det ganska ok färg och då skär jag rutor med en smörkniv av trä, för att spara på underlaget. Låter dem kallna och fryser sedan in.


Jag har gjort det här brödet mycket på senaste tiden, för det är verkligen gott och lättsamt.

1 kommentar:

  1. Verkar vara ett gott och "praktiskt" bröd då det även går att frysa. Jag skulle vilja att du skrev upp hur mycket av allt du använder till degen.

    SvaraRadera