söndag 6 maj 2012

Pastagratäng

Himmel vad tiden går fort när man glömmer och reser!
Jag for en sväng till stora staden och utbildade mig en dag och en natt och fick inte riktigt till det där med maten då jag var borta. Köttfärspajen uteblev då min syster var sjuk och bara åt morotssoppa, och min man jobbade sent. Det blev faktiskt en fruktsallad som min syster gjorde då jag var borta och den ser och smakade underbart, som om jag gjort den själv.

I den vad det:

Köttbullar
Chevré
Apelsin
Banan
Äpple

Detta är resterna som jag åt till brunch dagen efter då jag kommit hem


Brunch är så gott på en lördag! Här med fruktsallad och havregrynsgröt!


På lördagen var det pastagratäng, om jag inte minns fel och i den hade jag:

Pasta kokad med salt och basilikaolja
Gårdagens vitlöksdipp

Grarängsås med bottenredning:
Lailas mjölmix
Ekologiskt smör
Ekologisk mjölk
Mozarellaost
Salt
Vitpeppar

Jag lade först lite sås i botten och lade sedan lager med pasta, dipp och sås hela vägen upp så att jag avslutade med sås. In i ugnen på 200C på valsen under mitten av ugnen tills det blir färg på den. Själv så var jag väldigt hungrig så jag hade inte tålamod till mer färg. Vi valde att ha lite köttbullar till också.
Jag måste också erkänna att jag hade ketchup på det hela i slutänden. Hade jag haft i hushållsost också så hade nog ostsmaken varit mer framträdande, men det får jag komma ihåg till nästa gång. Det var gott i alla fall.

Apropå OST! Jag överlät ost-i-blandandet till min man, och det blev som väntat, MYCKET ost!
Mängden tycker jag är väldigt individuell och i den här familjen så är artär-tillproppande mängd precis lagom.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar