onsdag 9 maj 2012

Laxfilé med ris

Himmel vad jag är trött, och nu ska man börja laga mat....
Jag gissar att det är så här alla med heltidsanställning tänker när de kommer hem.
Själv är jag bara timanställd, eller behovsanställd som det heter, och jobbar inte alls så mycket som alla andra. Detta är något jag trivs med för jag gillar verkligen min lediga tid. Jag gillar pengar också, så ibland går jag ut för att "jaga".

Dagens mat är inget att orda om egentligen..

Msc-märkt lax
Kravmärkt smör
Timjan
Kravmärkt, egenodlad dill
salt

Och till detta kokt ris.
Det blev ingen sallad för orken fanns helt enkelt inte där.

Jag lade de tinade filéerna i en ugnsfast, smord form och kryddade dem med timjan, dill och salt. Lät dem stå och dra en stund medan ugnen blev varm till 200C och så satte jag igång riset. Fisken fick stå inne tills den blev färdig, vilket den är då köttet lossnar sådär lagom lätt och den är helt genomstekt.

Ingen konstigt, inget svårt.


Det hade ju sett bättre ut med lite mera grönt eller kanske med kvarg på sidan, men på det här sättet så ser det så där übernyttigt ut!

Iofs väldigt tråkigt också....

*Det här va ju gott juh!* - citerat av min syster när hon äter

Tack syrran!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar