tisdag 1 maj 2012

Ugnsbakad lax

Jajamen!
Tisdagen har kommit lika obönhörligt som en tre timmars tågförsening som gjorde att jag själv inte kunnat laga mat i dag. Men lika underbart som att någon tar bort ens bekymmer med ett trollslag så lagar min man en egen variant av det vi har hemma. Han har aldrig lagat något liknande förr, och jag som hade köpt en HEL lax! Han filéade den, benade ur den och kryddade efter egen smakpalett och jag blir så imponerad! En man som kan laga mat är ovärderlig!

Han använde:

MSC-märkt lax
Laktosfri kvarg
Kravmärkta tomater
Änglamarks ris, också kravmärkt
Citronpeppar och salt

Så här gjorde han:

Sätt ugnen på 175C
Han skar igenom längs ryggraden på den hela laxen så att två filéer bildades
Därefter avlägsnade han synliga ben
Han la de båda filéerna på en djup plåt och kryddade med citronpeppar och flingsalt
Han klickade ut kvargen
Satte in plåten i mitten av ugnen och ugnsstekte i ca 25 min eller tills köttet lossnade lätt
Efter att plåten tagits ur ugnen så lade han tomaterna ovanpå.
Och till detta kokade han ris.

Helt fantastiskt att komma hem till efter en 13 timmars arbetsdag!
Tack älskling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar