måndag 7 maj 2012

Köttfärspaj

Himmel!
Nu blev det bråttom!
Jag ska jobba till i morgon och måste hinna göra middagen så att jag kan ta med mig den samtidigt som jag ska hinna skriva det här och se till att allt är som det ska till i morgon!
Här är iaf vad jag gjorde.

Pajdeg:

150g ekologiskt smör
3dl Lailas mjölmix till att börja med
4msk vatten (behöver kanske inte allt!)

Tricket med glutenfri pajdeg är att först blanda smör och mjöl till en kornig massa, som inte orkar hålla ihop,  och sedan ha i vattnet som ett klister till alltihop. Ha i frysen om du har bråttom eller i kyl så att den stelnar till, antingen i formen eller som den är och förbered fyllningen. Förgrädda skalet tills den ser lite ut som den spricker lite på 200C.

Fyllning:

Blanda dessa i stekpanna:
Stekt ekologisk köttfärs
Ekologisk lök
Canneolibönor

Sedan i lager med köttfärs:
Kvarg
Mozarella
Hushållsost

Jag lägger allt i lager, som vid en lasagne och har som sista lager köttfärs, kvarg, mozarella och ost som sista.
Jag använder inte gratängsås här eftersom jag har bråttom!! Det går att använda det också och den blir saftigare, men det finns många sätt att komma i mål.




Jag fick lite deg över och bestämde mig för att göra miniskal till en dag, exempelvis söndag, då man kanske inte har rester kvar, eller till lunch då man är ensam hemma.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar