Vi brukar bestämma vad vi ska äta i veckan på söndagar eller måndagar då vi veckohandlar och denna gång så hade jag helt glömt bort vad vi skulle äta.
Hela dagen blev tokig för att jag hade en tid på stan så att träningen blev flyttad fram och sedan kom middagen tätt inpå.
Det är väl kanske inte så illa egentligen men jag var ju tvungen att göra middagen också. Så fram med jäst, mjöl, mjölk och smör och börja...
Jag använde:
100g smör
5-7dl mjöl
4-5 dl mjölk
1pkt jäst (50g)
1½ dl havregryn
2msk linfrön
1msk socker
2tsk salt
Smula jästen i en bunke, smält smöret och tillsätt mjölken och värm till fingervarmt. Rör ut jästen med degspadet och tillsätt sedan havregryn, linfrön, socker och salt och rör om. Sätt ugnen på 200 grader.
Rör i mjölet två deciliter i taget tills det blir en lös deg och låt sedan jäsa 30min.
Tillred innehållet till pirogerna under tiden.
Vi hade:
Kycklingfärs
champinjoner
en skvätt havregrädde
salt
vitpeppar
Stjälp upp degen på mjölad yta och arbeta in lite mer mjöl. dela upp degen i så stora piroger man vill ha och börja platta till, till små runda kakor som man sedan fyller och sedan stänger, precis som en calzone-pizza ser ut. Lägg pirogerna på plåt med bakplåtspapper och låt gräddas på falsen nedanför mitten av ugnen. Grädda dem tills de fått färg, kan ta 15-20 min typ.
Jag gjorde väldigt stora piroger för att spara tid då jag redan var ganska hungrig.
Och de blev inte så fina heller, men det var gott och jag åt massor! Eller två, men de var också jättestora!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar