tisdag 12 februari 2013

Tortillas

Att söka recept på internet kan vara helt hopplöst. Jag gör det ganska ofta för att jag vill testa något nytt eller göra något jag kunde förut, men nu måste jag göra det glutenfritt istället.
I dag var vi sugna på tacos med tortillabröd och det är en sak som jag aldrig haft recept på, så det var till att jaga på den stora webben.

Min stora bank är ofta www.allergimat.com där många har skrivit in beprövade recept. Men det betyder ju inte att jag kommer lyckas. Jag hittade ett recept som jag tyckte skulle vara enkelt att översätta till det mjöl jag brukar använda. TJI fick jag ... igen. Jag halverade receptet först, för vi är bara två, och sedan konverterade jag till Lailas glutenfria majsmjölmix.
Det blev för lite vatten, eller för mycket mjöl, hur man nu vill se på det. Jag tillsatte lite vatten i taget och använde nu händerna för att känna efter rätt konsistens; degen ska vara fast och inte klibba alls.

Jag lyckades få till det och började kavla ut mellan två plastfilmer för att få till det sådär extra über-tunt som det ska vara. Jag satte min sambo till att steka dem på nästan högsta värmen för han är stekexperten av oss två.
Det blev ganska bra tillslut med smak och utseende. De kanske inte blev runda, men det blev gott med allt annat till.

Hur jag gjorde och vad jag använde(för 2 pers):

2,5 dl Lailas glutenfria majsmjölmix
0,5tsk Bakpulver
Salt för lite smak
1msk Olja
 2,5-3dl vatten.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Arbeta till smidig det. Dela upp i 8 delar för små bröd eller i 5 för lite större bröd. Kavla ut mellan två plastfilmer/plastfolie och grädda sedan i het stekpanna. Lägg färdiggräddade bröd på en ren kökshandduk och vira in dem på hög. Låt kallna i 5 min.

Till dessa bröd hade vi:
Kycklingtacofärs
Tomater
Skivad rödlök
Creme fraiche
Fusk-guaccamole på burk 
Skivade bananer (ett måste för oss)

Med tajt budget och lite fantasi så kan man få lite vardagslyx.


1 kommentar:

  1. Helt fel i receptet! Gör inte detta recept! Blä

    SvaraRadera