Innan fettistagen så är jag alltid jättesugen på semlor, och om jag inte får en semla då så blir suget ännu värre.
Min sambo äter bara sött på lördagar, vilket är ju väldigt bra. Men det gör inte jag. Jag åt en semla på torsdagen efter (iofs gjorde han också det), men jag ville göra egna också. Då får man göra de fyllningar man vill ha och kanske BARA ha fyllning i hela... även där grädde ska vara!
Så jag gjorde ett par bullar i lördags för oss att festa på.
Jag har en tendens att höfta väldigt mycket på bullreceptet men som regel ser det lite ut såhär:
100g smält smör
4-5dl mjölk
1tsk kardemumma
2 msk(minst) socker
50g jäst (man borde kanske ta hälften men jag vill verkligen att det ska jäsa!)
Typ ett halvt paket Lailas glutenfria majsmjölmix
Och så rör man ihop. Jag har ett bättre recept på det här på inlägget om "butterkaka" för det är bara ett vanligt grundrecept på "vetebröd" typ.
Fyllning då?
Jag och min sambo gillar olika saker.
Hans fyllning var:
Riven mandelmassa
Vispad grädde
vaniljsocker
Blanda ihop och toppa med grädde!
Min fyllning var:
Riven mandelmassa
Vispad grädde
Inkråmet från bullen
Blanda ihop och toppa med grädde!
Dagen efter så var det ju både bullar, mandelmassa och grädde kvar!
Vad göra!?
Så vi åt en varsin till med denna fyllning:
Smulad mandelmassa (rivjärnet var i diskmaskinen)
Vispad grädde.
Blanda ihop och fyll hela bullen och lite till!
Den här sista blev väl lite "over the top" men det var gott!! Locket försvann i skapande-processen...