Så är på en lördag så tycker jag att det är berättigat till lite lyx.
Jag tror att jag ska göra det till en vana attt baka på lördagar för det är så avslappnande och jag har tid.
Denna gång så KAN det ha blivit lite mycket mjöl i... så var försiktig och tillsätt bara kanske 6dl från början och känn på konsistensen. Sconesen fluffar till sig så fint med ägget också.
Till dessa scones så översatte jag ett "normalt" recept till glutenfritt.
Jag använde:
8dl Lailas glutenfria majsmjölmix
4tsk Bakpulver
1tsk Salt
100g Smör
3dl Mjölk
1 Ägg (Lade jag till själv för jag tyckte degen blev för torr.)
Sätt ugnen på 250C.
Jag blandade alla torra ingredienser med varandra och smulade sedan ner smöret och blandade till det blev en "mjölsmör"-blandning. Jag tillsatte mjölken och ägget deciliter för deciliter och blandade ut så att det blev en deg. Jag knådade ihop det sista på ett omjölat bakbord. Jag smörade en plåt, delade degen i två och klämde ut två runda kakor i varje hörn av plåten och skårade dem. Gräddade i mitten av ugnen i 10min.
Jag serverade med plåbärssylt och ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar