fredag 24 maj 2013

Våfflor

Nu har jag äntligen gjort något nytt utöver den vanliga repertoaren, något värt att skriva om.

Jag har gjort äggvåfflor!
Men eftersom jag inte hade sylt eller grädde så improviserade vi lite vad gäller pålägg.

Recept:
4dl Lailas glutenfria majsmjölmix
½tsk salt
1tsk bakpulver
5dl mjölk
3ägg
100g smält smör

Blanda alla torra och tillsätt sedan hälften av mjölken och rör om hela tiden så att det inte klumpar sig. Tillsätt resten av mjölken, ägg och det smälta smöret och rör om tills det blandar sig.
Hetta upp ett våffeljärn, bred på smör som i en stekpanna och grädda. Låt dem svalna på ett galler.

Dessa våfflor blir mjuka och följsamma, så som jag är van dem. De kan verka väldigt stela då man tar ut dem ur laggen men de mjukar på sig på gallret.
Servera med sylt och grädde eller som nedan; med gräddfil, rödlök och rom.
Det var väldigt gott!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar