tisdag 5 mars 2013

Nyttiga Chokladmuffins

Jag gjorde ett litet experiment i dag.
Jag har en förmåga att bli så väldigt sötsugen, fast mest chokladsugen så jag bestämde mig för att prova göra chokladmuffins utan socker....typ. Låt oss säga att det inte blev ett mirakel... mer ätbart.

Jag använde:
2ägg (vispa fluffig och en aning vit)
4tsk kakao
1dl hackade dadlar (finns färdighackade)
½dl mandelmjöl
1dl havregryn
50g smält smör
1dl mjölk
2dl Lailas glutenfria majsmjölmix
1 tsk honung
1tsk stevia
1tsk sukrin
1½tsk bakpulver

Satte ugnen på 225C.
Nu tog jag helt enkelt vad jag hade i skafferiet. Det brukar bli så.
Jag vispade äggen, tillsatte kakaon, vispade mer, tillsatte allt annat utom bakpulvret och vispade i mellan. Jag tillsatte bakpulvret sist och rörde ner det. Smeten blev ganska jättetjock men jag tyckte inte att det gjorde något. Vill man inte ha så hårda muffins har man i lite mer mjölk. Jag har en muffinsform i teflon, men jag satte ner bullformar i alla fall för att spara disk. Jag klickade i smeten i formarna och gräddade i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
Min sambo brukar säga; man kan rädda allt med smör och ost!
Och i det här fallet var det sant. Jag tyckte iofs att man kunde äta dem som de var men de blev lite torra. Men det var gott med smör och ost också. Man kan alltid prova!

Kom på sen att att det KAN ha blivit väldigt mycket ingredienser...
Men en dam i nöd tar det som finns!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar