Jag fyllde år för inte så länge sedan och jag bestämde mig för att ha ett litet kalas i in ära under helgen.
Jag gillar samla lite vänner och umgås och äta gott så det är precis vad jag gjorde.
Denna tårtan var väldigt god och ett av mina lyckade försök till bakverk.
Botten:
3ägg
3dl socker
1dl varmt vatten
3dl Lailas glutenfria majsmjölmix
1½tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200C.
Smörj och bröa en form. Vispa ägg och socker pösigt. Detta är jätteviktigt för att resultatet ska bli bra. Det måste vara nästan vitt. Tillsätt vattnet mot slutet av vispningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör FÖRSIKTIGT ner det i smeten för att behålla smetens fluffighet. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30min
Vaniljkräm
2½dl Mjölk
½ Vaniljstång
3 Äggulor
2/3dl socker
2½msk maizena
1msk smör
Häll mjölk och vaniljfrön + stång i en kastrull och koka upp. låt sedan stå i
10-15min och kallna lite. vispa äggulor, socker och maizena tills det
blir fluffigt. häll i mjölken utan stången i bunken under vispning och fortsätt tills
den är helt slät. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm tills det
precis kokat upp. tillsätt smör och vispa krämen helt slät. Kyl krämen i
vattenbad
Jag delade kakan i tre delar. Det var svårt men gick tillslut, och sedan hade jag lite sockerlag från burkmandariner på varje lager för att göra kakan saftigare.
Som fyllning använde jag även drottningsylt på nedersta lagret och jag gjorde dubbel sats av vaniljkrämen för jag vill ha mycket av det på det övre lagret.
Inte jättevacker, men under konstruktion.
Det färdiga resultatet med grädde, riven blockchoklad och mandariner i sockerlag.
En riktig kalastårta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar