lördag 28 april 2012

Hej och välkommen!

Här kommer jag framöver lista middagsmatsedlar och redovisa resultatet av mina utsvävningar i köket.
Mina kulinariska erfarenheter härstammar från min mor som format mig till en kräsen individ vilket gör att jag har svårt att äta ute då jag sällan blir nöjd över smaker och tillagning, tyvärr. 
Jag äter helst hemma där jag dels vet vad jag får i mig, vart maten kommer ifrån och om den är miljömärkt. Det är viktigt att min mat uppfyller dessa kriterier, samt att maten inte får kosta mer än 500-600:- i veckan för 3 personer och då inkluderar det frukost, lunch och middag samt mellanmål. 
Det är mycket som ska klaffa samtidigt och jag vet att det är en utmaning att få det så perfekt, men jag gör mitt bästa vid varje tillfälle!

Detta projekt har också en lite twist, för jag är nämligen glutenintolerant samt laktosintolerant och jag äter inte griskött (inte nöt heller om jag får välja), kidneybönor och helst inte potatis. Dessa matvaror har en tendens att ge mig en enorm paltkoma. 
Jag vet inte varför men jag försöker undvika dem till varje pris och därför kommer få eller inga recept innehålla något av dessa. I och med att jag inte har monopol på tyckandet kring vad vi ska äta på veckorna så kommer en del maträtter vara undantag, men fortfarande så miljömärkta som möjligt.

Vi köper all mat på Coop Forum och vissa saker säljs endast där och varje söndag kommer middagsmatsedeln för kommande vecka publiceras. Recepten är inte vikt eller måttangivna då jag höftar när jag lagar mat.
Jag hoppas att ni som jag kommer att njuta av god mat och kommentera gärna ert resultat vid maträtterna.
Jag erkänner att jag inte alltid kommer att lyckas, men när det sker så är det alltid lite av ett mirakel.

Det ska vara lättsamt och enkelt att laga mat, så det blir färdigt någon gång!
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar